_ YOGAinsideOUT

 

Yogalæreruddannelse med fokus på

- udvikling, indsigt og fordybelse.

Hvis du vil arbejde med yoga på en autentisk og personlig  måde, som giver dig mulighed for at fordybe dig i din egen praksis og undervise andre, så er “Yoga inside out” en yogalæreruddannelse for dig.

Vi kalder det “inside out”, fordi vi mener, at yoga skal komme indefra, og fordi det er vores ønske at understøtte din personlige udviklingsvej og ikke putte dig i en formstøbt yogalærer-skabelon.

På uddannelsen lægger vi vægt på:

  1. at du lærer at formidle præcise og sikre teknikker

  2. at du opbygger stor personlig erfaring med yoga’ens mange elementer

  3. og at du får plads til at udvikle din egen kerne og dit eget, unikke potentiale.

Zensitivyoga studio har lokaler midt i Jyllands skønne natur i Silkeborg. Yogastudiet ligger i pagt med skove og søer. Vi har rolige omgivelser, selvom vi ligger centralt i Silkeborg by tæt ved offentlig transport og gratis p-pladser. Der vil være mulighed for overnatning.

Informationsaften

Vi holder nogle informationsaftner i løbet af efteråret og en enkelt i januar.

Hvis du gerne vil have en invitation, så skriv dig eventuelt op til mit nyhedsbrev - du finder en formular til det på forsiden.

For uddannelsen med start i 2018 holder vi informationsaften følgende tirsdage:

tirsdag d. 30. august 2017, tirsdag d. 7. november 2017 & tirsdag d. 16. januar 2018

Det foregår hos Zensitiv Yoga i Silkeborg i tidsrummet 18:30-20:00

Du er også velkommen til en personlig samtale, hvis du overvejer, om yogauddannelsen er noget for dig.

Du kan kontakte mig her


__________________
Praktisk om uddannelsen:

Uddannelsens elementer:

1 Træning og teknik

Vi fordyber os i stillinger (asana), åndedrætsteknikker (pranayama) og yogaens andre elementer (fx. udrensningsteknikker (kriyas), meditation, visualiseringer mm.) ved selv at praktisere dem. Ved hver mødegang laver vi yoga sammen, så du kan mærke det, vi arbejder, med på egen krop.

Hånd i hånd med praksis går teknik: Evnen til at analysere og dekonstruere stillingerne. Vi analyserer de væsentligste stillinger ned i deres mindste detalje, så du får en klar forståelse for, de forskellige elementer, som er på spil i en hvilken som helst yogastilling

2. Metode

At undervise yoga handler om at observere og kommunikere. Som yogalærere har du mulighed for at kommunikere på mange niveauer: Du lære at give mundtlige instruktioner, kommunikerer gennem bevægelse og lave forskellige hands-on justeringer. Og du vil lære forskellige principper for at opbygge sekvenser af stillinger til et færdigt yogaprogram.     

3. Anatomi og fysiologi

Vi vil teoretisk og praktisk undersøge og afdække kroppen fra forskellige vinkler. Dels vil vi forholde os til den klassiske, vestlige anatomi og fysiologi, og se på, hvordan de forskellige øvelser påvirker muskler, sener nervesystemet osv. Ligeledes vil du blive introduceret til yoga’ens eget landkort over kroppen med udgangspunkt i fx. chakrasystemet, nadis, prana

4. Yoga filosofi

For at forstå kernen i yogasystemet, vil vi fordybe os i de klassiske tekster (fx. Yogasutra, Baghavad Gita mfl.). At forstå yogaens historie, filosofi og psykologi er noget af det, som kan være med til at gøre yoga til mere og andet end avanceret gymnastik. Og det er samtidig et vigtigt aspekt, hvis du vil tage den dybe visdom, som ligger i yogatraditionen med ud i hverdagens almindelige liv.    

5. Praktikum

Det hele falder tilbage på din egen erfaring, hvilket vil sige  din egen yogapraksis, pranayama praksis og meditations praksis. Og det at du undersøger og gøre dig erfaringer med yoga og meditation undervejs.

Dit eget bidrag til uddannelsen vil i høj grad være de refleksioner, du gør dig over din egen praksis undervejs. Vi ønsker et rum, hvor alle undervejs kan og vil  bidrage med spørgsmål, undren, lytten og åbenhed.

6. Eksamen

Uddannelsen sluttes af med en eksamen. For os betyder det, at vi mødes med dig som underviser, så du får mulighed for at vise os den viden og erfaring, du har tilegnet dig på uddannelsen, og vi får mulighed for at give dig et sidste ord med på vejen i forhold til dine forcer og udfordringer. Og så vi kan hjælpe dig til at finde en retning for, hvordan du som yogalærer kan komme videre med din udvikling. For det slutter aldrig - heller ikke selvom man går til eksamen.

Undervisnings dage:

Tidspunkter for undervisning:

Fredage kl.13.00 - 19.00

Lørdage kl.9.00-18.00

Dato for undervisning i 2018:

23.-24. februar

16.-17. marts

20.-21. april

25.-26 maj

22.-23. juni

17.-18. august

19.-23. september (retreat med overnatning) 

26.-28. oktober (bemærk: 3 dage!)

23.-25. november (bemærk: 3 dage!)

 ___________________

Sted: Zensitivyoga – Vestergade 83, baghuset, 8600 Silkeborg.

Pris: 25.900,-

Tilmelding: Efter en personlig samtale med enten mig eller min med-underviser Lene Borresen.I mange år har jeg undervist og uddannet yogalærere i mange forskellige sammenhænge. Nu laver jeg endelig (!) en uddannelse, som jeg selv har haft 100% indflydelse på. Det er i samarbejde med dygtige Lene Borresen fra ZensitivYoga i silkeborg. Vi sætter hold 2 i søen i februar 2018, og det bliver skide godt!